Prijs: € 125,00 In winkelwagentje
ISBN:
Jaar: 1917
Kwaliteit: Zie beschrijving
Uitgever: Groningen: Wolters.
Beschrijving: 84 pagina's. gekartoneerde licht bruine band met opgeplakte afbeelding van schoolplaat ( gezicht te eext ) Rijkelijk voorzien van afbeeldingen van de diverse schoolplaten. Nederland in woord en beeld: 26 titels., Insulinde in woord en beeld: 12 titels ( aquarellen van w.c.c. Bleckmann, P. van Heerdt-Quarles en W. J. Ising. Het wereldverkeer in woord en beeld: 6 titels., Schoolplaten voor de vaderlandsche geschiedenis: 24 titels ( de verovering van Tjakanegara op Lombok 1894 is hierin de laatste )., Het volle leven: 4 x 6 titels. Illustratoren C. Jetses en W.K. de Bruin., Ambachten en bedrijven: 15 titels., Twintig platen voor het aanschouwingsonderwijs: 20 titels., Schoolplaten voor den akkerbouw schadelijke dieren: 12 titels., Vijf platen ten gebruike bij het onderwijs in de kennis der dierenwereld op de lagere school: 5 titels ( laatste 2 series naar aquarellen van W.K. de Bruin.
Inhoudelijke beschrijving: Verkoop catalogus van de firma Wolters. Regelmatig bracht wolters nieuwe schoolplaten op de markt. Om hier ruchtbaarheid aan te geven werden met regelmaat catalogi uitgegeven en rondgestuurd naar scholen. Datering vaak zeer moeilijk. De opeenvolging van verschillende series en toevoegingen aan series zijn vaak een handvat om de catalogus te plaatsen binnen de reeks van verschenen uitgaven. Juist door de verandering van de collectie in de diverse catalogi ontstaat een compleet beeld van de datering van de diverse schoolplaten.
Specifieke beschrijving: Boek is professioneel gerestaureerd in de originele band. Datering aan de hand van de in onze handbibliotheek aanwezige andere exemplaren. Soortgelijke catalogus is uitgekomen met bijgebonden suplement 1918. Eerste deel identiek aan dit exemplaar. Ergo voor 1918 verschenen.
Dit item is gevonden in de volgende rubrieken: