Prijs: € 550,00 In winkelwagentje
ISBN:
Jaar: 1927
Kwaliteit: Zie beschrijving
Uitgever: Groningen, Den Haag: J.B. Wolters
Beschrijving: Litho - steendruk opgeplakt op stevig ( relatief dun ) karton. Plaat in de langlopende serie Aardrijkskundige onderwijs. 2e versie Later vervangen door de plaat: De Dam en het Damrak te Amsterdam. 87cm x 66cm
Inhoudelijke beschrijving: Een van de meest aantrekkelijke platen in deze serie van schoolplaten die bedoeld was om de leerlingen kennis te laten maken met een wereld die hun onbekend was. Reizen was in deze periode niet voor de arbeider weggelegd. En films en foto's waren ook niet veel in omloop. Dus voor een leerling van 8 jaar oud uit een provinciestad was dit een onbekende bedrijvigheid. De uitgever heeft de plaat aangepast aan het veranderende modebeeld. De oudere versie laat alle dames rokken dragen tot over de enkels. Hier is het de 2e versie waarbij een jongere vrouw er modern bijloopt met een rok boven de enkels ( vrouw rechts op de voorgrond ). Straatbeeld laat de overgang zien tussen paardevervoer en de eerste automobielen.
Specifieke beschrijving: Afbeelding goed van kleur. Randen met lichte vochtplekken en verbruining zoals vaak bij deze oudere serie op karton. Dit komt door de inwerking van het zure strokarton op het opgeplakte papier.
Dit item is gevonden in de volgende rubrieken: